Friese nest


Met ruim 30 graden zijn wij op Hemelvaartsdag 2019 naar Duitsland gereden. Achter in de auto een hele krolse Whisper. Speciaal voor dit bijzondere meisje hadden wij een prachtige man uitgezocht in Duitsland. Ach en dat je dan urenlang in de hitte moet reizen, dat namen wij (en Whisper) maar op de koop toe.  Op 21 juni kregen wij de bevestiging dat Whisper zwanger was van 1, 2, 3, 4...… 5 kittens! Omdat 4 kittens de standaard is in onze cattery, heeft de dierenarts wel vier keer moeten checken of het aantal klopte.

 

Alsof Whisper iets met hitte heeft, besloot zij rond de heetste zomerweek van 2019 te bevallen. Op 3 augustus 2019 rond 11 uur 's-avonds  werd zij onrustig en om zes over half twaalf werd de eerste geboren. In een enorm tempo kwamen de kleintjes en om zeven voor half twee werd de laatste geboren. Fantastische moeder en prachtige kleintjes!

 

Vader:     Int. Ch. Alexej vom Wolfsee

Moeder:  Ch. Nolicatz Blue Whisper

 


 

 

 

 

De prachtige foto's van het Friese nest zijn gemaakt door Tikvah's fotografie.


Nolicatz Fridse

 

Het kleinste kitten uit het nest, maar wat deed hij het goed. Groeien als kool en lekker kattenkwaad uithalen. Prachtig mannetje dat ook het gezelschap van de anderen graag op zocht. 

 

Fridse heeft de naam Bobby gekregen is verhuisd naar Amsterdam waar hij samen woont met Elam.

 

 

Nolicatz Fymkje

 

Dit lieve meisje was flink bij de geboorte en heeft haar gewicht bescheiden doorgezet. Een bescheiden meisje, maar een heel lief karakter. 

 

Fymkje heeft de naam Loetje gekregen en woont nu in Alkmaar. 

Nolicatz Fardou

 

Soms valt er een kitten op in het nest en meestal krijg je daar een bijzondere band mee. Fardou is zo'n kitten. Wij zagen gelijk dat dit een bijzonder meisje was. Prachtige vacht en een prachtig kopje. Veelbelovend poesje. Daarom mag zij voor nakomelingen gaan zorgen bij een bevriende cattery.

 

Fardou woont nu heerlijk in Den Bosch.

Nolicatz Feije

 

Van de katers was Feije het lichtste bij de geboorte. Maar dat mocht de pret niet drukken, want Feije hield wel van eten. Hij is uitgegroeid tot een prachtige flinke kater en de verleiding was groot om hem te houden. Maar als er hele lieve mensen op zoek zijn naar een maatje voor poesje Eyana uit ons vorige nest, dan is de keuze snel gemaakt!

 

Feije heeft de naam Ben gekregen en woont met Maggie samen in Den Haag.

Nolicatz Fimme

 

Als laatste geboren en als laatste verhuisd. Fimme was samen met Fardou het zwaarste bij de geboorte en op de een of andere manier lijkt dat een band te scheppen. Als echte nakomelingen van Odysseus zijn ze dol op eten. En knuffelen want zowel Fimme als Fardou waren gek op elkaar en op ons.  Fimme mag in de toekomst voor nakomelingen gaan zorgen en gaat verhuizen naar het buitenland. Tot die tijd genieten wij … en Odysseus van zijn gezelschap!