honden


 

Harmonising Hazel van de Telgthoeve

 

geboren 3 september 2019

 

Ondanks het vreselijke verdriet om onze dierbare Rose, waren wij inmiddels gehecht aan de Riesenschnauzer. In overleg met deze fantastische kennel en haar eigenaren, hebben wij besloten toch weer een pup op te gaan voeden. 

 

Kleine Hazel was een pittige tante, maar ook ontzettend slim.  Heel leergierig meisje en nu al dol op de Blauwe Russen. Ze weet haar grens bij de dames en zelfs Odysseus heeft haar al een keer duidelijk gemaakt dat ze zich wel moet gedragen.

 

Hazel was dikke maatjes met Fimme uit ons Friese nest en samen rollebollen ze regelmatig door de woonkamer. Ook Fimme zijn dochter Daesha is het beste maatje van Hazel.

 

Ook deze foto is gemaakt door Tikvah's Fotografie


IN MEMORIAM

 

Remembering Rose van de Telgthoeve

27 november 2015 - 8 september 2019

 

 

Rose was voor ons een hele bijzondere hond. Ze was heel sensitief en de band die wij met haar hadden was ook heel bijzonder. Intelligent, graag willen werken, gek op water en gek op knuffelen. Odysseus had haar voorkeur en ze likte hem altijd helemaal af.  Ook alle kittens maakten gedurende hun tijd bij ons kennis met Rose. Rose kon uren voor de bench liggen kijken naar het kleine grut, bleef heel geduldig als ze haar uitgebreid besnuffelden en over haar heen klommen.

 

Op 7 september werd ze heel plotseling ziek en 8 september hebben wij haar in moeten laten slapen. 

 

 

Forever in our heart …..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dankbaar zijn we voor de prachtige foto's gemaakt door Tikvah's Fotografie


IN MEMORIAM

 

Diesel of the Chinese Wrinkle

 

Diesel was onze eerste hond. Een prachtige Red-Fawn shar-pei, vrij slank met een harde horsecoat. Stoere dominante reu, die je vooral niet moest loslaten want dan nam hij de benen. Vanaf een maand of vier bleek dat Diesel allergieën had die uiteindelijk ook de gevreesde Shar-pei koortsaanvallen uitlokten. Hij had een voedselallergie en was allergisch voor gras- en boompollen en de nodige andere stoffen (gelukkig niet voor de katten). Hij was vaste klant bij onze dierenarts die gelukkig ook aan huis kwam om geen koortsaanvallen door stress uit te lokken. Helaas dankzij Diesel zijn wij in de loop der jaren gespecialiseerd geraakt in huidproblemen en werden wij bijna zelf een halve dierenarts. Diesel was geen echte knuffelhond, maar gedroeg zich in alles als een kat. Keihard voor zichzelf, waardoor wij ook niet hebben zien aankomen dat hij heel erg ziek was. Tumoren in milt en lever zijn hem uiteindelijk fataal geworden. Tot op de dag van vandaag wordt hij gemist.