Onze Cattery


De naam Nolicatz is ontstaan uit onze namen (Nicole, André, Lisa en Cathelijne) en die van de grondleggers van onze cattery (Odysseus en Zoya). Voor ons is karakter en gezondheid verschrikkelijk belangrijk. Dit gaat altijd boven uiterlijk. Onze allereerste hond was voor ons het voorbeeld van hoe wij denken dat het niet moet. De fantastische Shar-Pei, bijna uitgestorven in de jaren ’70 maar gered door de Amerikanen, is qua uiterlijk zo veranderd, dat gezondheidsproblemen niet meer te vermijden waren. Alhoewel veel fokkers bezig zijn met de gezondheid van het ras en er onze fokker toch ook haar uiterste best deed om gezonde honden te fokken, hebben wij 8,5 jaar lang pech gehad en een zorgenkindje gehad dat bijna altijd ziek was. Dit heeft ons nog sterker gemaakt in de wens om vooral gezondheid boven uiterlijk te zetten. Bij het zoeken naar een goede partner voor onze poezen staan gezondheid en karakter voorop. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk naar de Engelse standaard te kijken. Wij willen graag weer terug naar het oorspronkelijke Engelse type Blauwe Rus.

 

De cattery is onze hobby en zo af en toe zal er een nestje zijn. De kittens gaan alleen naar liefhebbers en krijgen van ons de beste start mee die er mogelijk is. Ze worden gesocialiseerd met veel mensen, kinderen, andere katten en met onze lieve Riesenschnauzer Hazel. Wij zijn regelmatig op shows te vinden om nog meer te leren en om onze prachtige eigen Blauwe Russen te showen.

 

Wij zijn lid van Neocat en de Rasclub voor Russen en Nebelungen. In het clubblad van de rasclub zijn de afgelopen 10 jaar de belevenissen van onze Rusjes te volgen geweest.